Steun ons en help Nederland vooruit

Wilma Richters-Maas

Fractielid

Oss

Zorg op maat voor jong en oud.

Mijn naam is Wilma Richters-Maas en ik woon al ruim 50 jaar in Oss. Sinds 2014 heb ik mijn eigen kantoor Richters Alimentatie en Mediation. Met mijn kantoor adviseer ik op mijn eigen wijze cliënten over alles wat met alimentatie en echtscheiding te maken heeft.

Graag wil ik mij binnen D66 inzetten voor goede, maar vooral op maat geregelde, zorg voor jong en oud. Door mijn vrijwilligerswerk bij Kinderboerderij de Elzenhoek ben ik in aanraking gekomen met een aantal speciale jongeren. Ik kwam er achter, dat deze jongeren na hun 18e verjaardag vaak in de problemen kwamen omdat zij tussen wal en schip vielen wat betreft begeleiding / zorg. Ik wil mij dan ook specifiek richten op deze kwetsbare groep jongmeerderjarigen in de leeftijd van 18-23 jaar.

Mijn ideaalplaatje zou zijn: een plek waar inwoners op een laagdrempelige wijze (zonder al te veel ingewikkeld papierwerk) alle informatie aangereikt krijgen over zorg, begeleiding etc. van alle aanbieders zonder dat ze op ellenlange wachtlijsten belanden. Zodat zij eenvoudig en snel de ondersteuning krijgen waar zij recht op hebben.
Eén loket waar wordt meegedacht met jongeren van 18 tot 23 die het net niet redden. Een loket waar zij snel en zonder veel papierwerk, informatie op maat krijgen over ondersteuning of hulp van alle (zorg)aanbieders in de Gemeente Oss.

Ik wil investeren in: Een loket waar de Ossenaren informatie op maat krijgen over de hulp van alle zorgaanbieders in de gemeente Oss.

Meer van Wilma Richters-Maas