Steun ons en help Nederland vooruit

Sander Klaver

Burgerlid

Sportief naar een gezonde toekomst!
Al ruim 36 jaar woon ik met plezier in de gemeente Oss. Nadat mijn ouders van Haarlem naar Oss verhuisde heb ik het grootste deel van mijn jeugd
doorgebrachts in de wijk Ussen. Sinds vier jaar woon ik met mijn partner Marianne en dochter Sofie van twee jaar, in de wijk Ruwaard. Vanaf de basisschool heb ik een administratieve opleiding gevolgd. Na mijn studie ben ik terecht gekomen bij een autobedrijf in Oss waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoopadministratie.

In mijn vrije tijd voetbal ik met veel plezier bij SV Ruwaard. Buiten het sporten om ben ik daar ook actief geweest als vrijwilliger.
Van huis uit ben ik opgegroeid met politiek. Mijn vader, Harmen Klaver, is lid van D66.
Daardoor werd ik gestimuleerd om mee te helpen met bijvoorbeeld: borden plakken, flyeren en in gesprek gaan met mensen op straat. Op mijn 18e heb ik de stemwijzer ingevuld en daar kwam ook D66 uit. Dat was voor mij het moment om nog actiever te worden voor de partij. In november 2012 werd ik gevraagd om een vrijgekomen plaats in de commissie in te nemen. Nu, na 3,5 jaar als commissie/burger lid actief te zijn geweest stel ik me met veel plezier en enthousiasme weer kandidaat voor D66.

Nu ik vader geworden ben vind ik het nog belangrijker dat iedereen, en vooral kinderen, de mogelijkheid krijgen om te kunnen en mogen sporten.
We zijn een JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)- gemeente en hebben hierin een belangrijke taak. Sport bevordert immers de gezondheid en draagt bij aan deelname in de maatschappij. Daarom wil ik namens D66 investeren in gezondere en duurzamere sportcomplexen en overheidsgebouwen. Ik ben er voorstander van om alle nieuw of nog te renoveren kunstgrasvelden te vervangen door gezondere of duurzame alternatieven.
Namens D66 heb ik dit via een aangenomen motie bespreekbaar gemaakt in de gemeenteraad en zal hiervoor blijven inzetten.

Gezondheid van onze sporters, jong en oud, staat voorop.
Maar ook wil D66 investeren in zonnepanelen en led verlichting, we kunnen hier nog een grote slag slaan en daar wil ik me graag voor inzetten.
Het Sport Expertise Centrum (SEC) en de Reddingsbrigade zijn belangrijke organisaties in onze gemeente, waar we zuinig op moeten zijn. Zij doen belangrijk werk op gebied van sport en beweging….en daar ga ik voor namens D66.

 

 

 

Meer van Sander Klaver
Gezondheid van onze sporters, jong en oud, staat voorop.