Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 december 2017

D66 over zonnepanelen

D66 over zonnepanelen

Ik ben Frans Molenkamp, lijsttrekker D66 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.  Vandaag wil ik zonnepanelen onder de aandacht brengen.

We staan bij één van de zonnebomen langs de Noord-Zuid bij de Spaanderstraat (Oss). Zonnepanelen dragen echt bij om het grote energie vraagstuk op te lossen. Nu er gekozen is voor gasloos bouwen is het opwekken van duurzame energie een belangrijk alternatief.

Niet alleen zonnepanelen op een kantoor gebouwen met een groot dak maar ook op alle geschikte daken van particulieren en huurhuizen. Zonnepanelen leveren meer op dan alleen maar stroom, namelijk ook euro’s op voor uw portemonnee.

Bij gehuurde zonnepanelen levert dit ongeveer € 30 per maand op. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik. En als je dak niet geschikt is voor zonnepanelen is deelname aan projecten van de energie coöperatie ook een mogelijkheid om duurzame bijdrage te leveren.

D66 Oss vindt:

  • De drempel om in zonnepanelen moet zo laag mogelijk zijn;
  • en dat er een renteloze lening moet komen voor alle Osse woningbezitters.